Hotel Villa Luisa logo

Omgeving

Ontdek natuur en historische monumenten

Het Gardameer

Rondom Villa Luisa bevindt zich het grootste meer van Italië, het Gardameer.
Het Gardameer biedt voor iedere natuurliefhebber wat wils. Je kan er  bergen, watervallen en citroenbomen ontdekken.
Het meer biedt verwondert niet alleen met zijn prachtige natuur, maar ook met cultuur en historische monumenten.

Hieronder vind je een lijst met enkele prachtige locaties rondom Hotel Villa Luisa die je vast en zeker zullen interesseren:

Verona

verona, gardameer, hotel villa luisa, italië

Verona is een stad in Italië met ruim een kwart miljoen inwoners. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona, dat weer gelegen is in de regio Veneto. De stad ligt halverwege de route tussen Milaan en Venetië. Omdat Verona op slechts 20-25 kilometer van het Gardameer ligt is de stad een populaire dagtrip onder toeristen die aan het Gardameer verblijven. Het feit dat de oude binnenstad van Verona in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat maakt de stad voor toeristen extra interessant. Ook is de internationale luchthaven van Verona de toegangspoort voor wie met het vliegtuig naar het Gardameer wil reizen.

Mantova

mantua, gardameer, hotel villa luisa, italië

Mantova is een eeuwenoude stad, meer dan 2000 jaar voor Christus gesticht. Vooral de late Middeleeuwen en de Renaissance hebben Mantova, in die tijd de residentie van de machtige familie Gonzaga, verrijkt met monumenten en kunstwerken, die het tot een van de aantrekkelijkste kunststeden van Noord-Italië maken. Bij het binnenrijden van Mantova via de Ponte di San Giorgio heb je al meteen een prachtig zicht op de skyline van de stad. In 2016 was Mantova de culturele hoofdstad van Italië.

Grotte di Catullo

grotte di catullo, gardameer, hotel villa luisa, italië

Ooit was de Grotte di Catullo het woonhuis van een rijke Romeinse familie. Tegenwoordig is het een historische bezienswaardigheid met een klein museum. Wandel door de ruïnes van deze oude villa, inspecteer fragmenten van mozaïeken en fresco's en bekijk interessante Romeinse relikwieën.

Ondanks de naam is er geen bewijs dat de grote Latijnse dichter Gaius Valerius Catullus ooit in deze villa van drie verdiepingen heeft gewoond, maar het is ongetwijfeld bewoond geweest door iemand uit de hoogste Romeinse kringen. De term 'grotte' is ook niet helemaal op zijn plaats en verwijst naar de slechte staat van het bouwwerk na de val van het Romeinse rijk, toen de daken instortten en de ooit zo majestueuze villa werd overwoekerd door onkruid.

Vittoriale Degli Italiani

vittoriale degli italiani, gardameer, hotel villa luisa, italië

Op een heuvel in Gardone Riviera ligt een van de meest bijzondere bezienswaardigheden aan het Gardameer: het museum Vittoriale degli Italiani. Het museum is een wonderbaarlijke verzameling van gebouwen, (kunst)voorwerpen en voertuigen in een park. Het museum is opgebouwd en aan de Italiaanse staat nagelaten door de beroemde en excentrieke dichter Gabriele d'Annunzio (1863-1938).

Deze dichter bracht op de heuvel een curieuze collectie bijeen. Zo zie je er bijvoorbeeld de boeg van een oorlogsschip, een vliegtuig en auto's. Er is een openluchttheater met prachtig uitzicht op het Gardameer en helemaal boven op de heuvel staat een indrukwekkend mausoleum, waarin sinds 1963 het gebeente van D'Annunzio rust.

Venetië

venetië, gardameer, hotel villa luisa, italië

Venetië (Italiaans: Venezia, Venetiaans: Venezsia) is een stad in het noordoosten van Italië. Het is de hoofdstad van de regio Veneto en van de provincie Venetië.

Volgens cijfers van de gemeente zelf woonden er eind 2004 271.251 mensen, van wie ongeveer 62.000 in Venetië zelf, zowat 35.000 op andere eilanden die tot de gemeente behoren, en ruim 170.000 op het vasteland, voornamelijk in Mestre.

Venetië is wereldwijd bekend om het historische centrum met zijn vele kanalen en heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Sinds 1987 staan Venetië en zijn lagune op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Milaan

milaan, gardameer, hotel villa luisa, italië

Milaan is mode en business. Overal in de stad zie je drukbezette zakenmannen en met mooie designkleding flanerend volk. Kom je op citytrip Milaan om te winkelen, dan ben je hier, met letterlijk alle grote modenamen in de buurt, zeker aan het juiste adres. Jaarlijks wordt de stad overspoeld door shoppers die op zoek zijn naar mooie spulletjes.

Maar de stad heeft ook een minder bekende kant die je tijdens een citytrip Milaan kunt ontdekken. Cultuurliefhebbers zullen zich hier in de zevende hemel wanen met de talrijke musea, imposante gebouwen en, last but not least, het beroemdste operagebouw ter wereld, La Scala. Milaan heeft de mooiste verzameling schilderkunst ter wereld. Moderne architectuur en eeuwenoude gebouwen, hier vind je ze beide. Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan het Castello Sforzesco, de versterkte burcht in het hart van de stad. Daar vind je maar liefst 12 musea onder één dak.

De belangrijkste stad van Noord-Italië heeft een rijk verleden en dat is eraan te merken. Beroemde bewoners zoals Leonardo da Vinci en Bramante hebben er hun sporen achtergelaten. Zo kun je er 'Het Laatste Avondmaal', het bekende fresco van da Vinci, bewonderen.

Twee van de beste voetbalploegen van Italië, of zelfs van Europa, hebben er hun thuisbasis. Ieder jaar is de stad ook de startplaats van de wielerwedstrijd Milaan- San Remo. En vergis je niet, ook in de op een na grootste stad van Italië kennen ze la ‘dolce vita’. Lekker eten en een goed glas wijn onder een zonnige hemel.

Bergamo

bergamo, Gardameer, hotel villa luisa, italië

Bergamo is een leuke stad met een mooi oud centrum en een nieuwer gedeelte waar je goed kunt winkelen. De stad is zeker een dagtripje waard vanaf het Gardameer, de afstand is ongeveer 90 kilometer (vanaf Sirmione).

Bergamo bestaat eigenlijk uit twee verschillende steden: de in een dal gelegen Città Bassa, en het oudere historische centrum boven op een heuvel, de Città Alta oftewel de hoge stad. In de Città Bassa vind je vooral mooie winkels, trendy restaurants en brede lanen om op zondagmiddag doorheen te slenteren. De hooggelegen Città Alta biedt veel historische bezienswaardigheden en een schitterend uitzicht op de omgeving.

Beide delen van Bergamo zijn met elkaar verbonden door verschillende trappen, maar ook door een kabelbaan, de funicolare. Deze kabelbaan loopt dwars door de vestingmuur en is leuk om de stad vanuit de hoogte aan je voorbij te zien trekken! Je kunt ook met de auto naar de parkeerplaatsen rijden bij de ingang van het historisch centrum op de heuvel.

Isola del Garda

isola del garda, gardameer, hotel villa luisa, italië

Het eilandje Isola del Garda is nog steeds privé bezit, maar sinds een aantal jaren kan je dit idyllische plekje in het Gardameer een bezoekje brengen. Je moet hiervoor een excursie reserveren bij een plaatselijk reisagentschap of toeristenbureau. Een gids geeft je dan een rondleiding door de mooie Italiaanse villa en tuin.

Het leuke van deze uitstap is dat er een trip met de boot in het ticket inbegrepen is. Er zijn verschillende opstapplaatsen afhankelijk van welke dag je dit eiland wil bezoeken.
Dit zijn de opstapplaatsen: Barbarano (in de oude haven), Gardone Riviera, Salo, Portese, Manerba, Bardolino en Garda. Voor gedetailleerde informatie over de dagen, exacte locaties en tijdstippen

Contacteer ons

  • Via Palazzo, 1
  • 25010 San Felice del Benaco BS
  • +39 036 56 21 85
  • info@hotelvillaluisa.com

In samenwerking met

Social media

Share